طبعا السميط ده بنشوفه فى مصر كتير وخاصة على كورنيش النيل النهاردة هتتعلم ازاى تعمله يلا نشوف
المقادير
2 ملعقة صغيرة من الخميرة
1 ملعقة كبيرة من السكر
1/2 كوب ماء دافئ
2 كوب دقيق
1/2 كوب حليب دافئ
1 ملعقة كبيرة من الزيت النباتى
1 ملعقة صغيرة ملح
1 بيضة
2 ملعقة صغيرة ماء
سمسم للتزيين
طريقة التحضير
تذاب الخميرة والسكرة فى الماء الدافئ وتترك 10 دقائق لتتفاعل - ينخل الدقيق والملح وتضاف الخميرة ويعجن باضافة الحليب والزيت تدريجيا - هتعجن بالة كهربية يبقى لمدة 5 دقائق لو يدوى يبقى لمدة 10 دقائق طبعا يكون السطح مرشوش بقليل من الدقيق
ويكون العجن حتى يصير العجين لين وناعم - قم بتشكيل العجين على هيئة كرة ويدهن بقليل من الزيت ويوضع فى وعاء ويغطى فى مكان دافئ ويترك ساعة ونصف حتى يختمر - بعد الاختمار يعجن مرة اخرى على سطح مرشوش بقليل من الدقيق لمدة 5 دقائق- يقسم العجين حوالى 8 او عشر قطع متساوية زى البرتقالة - تمدد كل قطعة على شكل حبل ثم تلف على هيئة دائرة وتقوم بلصق اطرافها كويس - او تشكل قطعة العجين على هيئة دائرتين متداخلتين - قم برص السميط فى الصاج مدهون بقليل منم الزيت - يدهن السميط بمزيج من البيض المخفوق فى الماء جيدا ويرش بالسمسم - يغطى العجين ويترك لمدة ساعة ليختمر - قبل الخبز بنصف ساعة يسخن الفرن الى 425 درجة فرنهيت - يوضع السميط فى الرف الاوسط للفرن بعض الدقائق ثم تخفض الحرار الى 325 درجة فرنهيت ويترك لمدة 15 دقيقة
بالهنا والشفاء
المقادير
2 ملعقة صغيرة من الخميرة
1 ملعقة كبيرة من السكر
1/2 كوب ماء دافئ
2 كوب دقيق
1/2 كوب حليب دافئ
1 ملعقة كبيرة من الزيت النباتى
1 ملعقة صغيرة ملح
1 بيضة
2 ملعقة صغيرة ماء
سمسم للتزيين
طريقة التحضير
تذاب الخميرة والسكرة فى الماء الدافئ وتترك 10 دقائق لتتفاعل - ينخل الدقيق والملح وتضاف الخميرة ويعجن باضافة الحليب والزيت تدريجيا - هتعجن بالة كهربية يبقى لمدة 5 دقائق لو يدوى يبقى لمدة 10 دقائق طبعا يكون السطح مرشوش بقليل من الدقيق
ويكون العجن حتى يصير العجين لين وناعم - قم بتشكيل العجين على هيئة كرة ويدهن بقليل من الزيت ويوضع فى وعاء ويغطى فى مكان دافئ ويترك ساعة ونصف حتى يختمر - بعد الاختمار يعجن مرة اخرى على سطح مرشوش بقليل من الدقيق لمدة 5 دقائق- يقسم العجين حوالى 8 او عشر قطع متساوية زى البرتقالة - تمدد كل قطعة على شكل حبل ثم تلف على هيئة دائرة وتقوم بلصق اطرافها كويس - او تشكل قطعة العجين على هيئة دائرتين متداخلتين - قم برص السميط فى الصاج مدهون بقليل منم الزيت - يدهن السميط بمزيج من البيض المخفوق فى الماء جيدا ويرش بالسمسم - يغطى العجين ويترك لمدة ساعة ليختمر - قبل الخبز بنصف ساعة يسخن الفرن الى 425 درجة فرنهيت - يوضع السميط فى الرف الاوسط للفرن بعض الدقائق ثم تخفض الحرار الى 325 درجة فرنهيت ويترك لمدة 15 دقيقة
بالهنا والشفاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق